Travel

KERJAYA SEBAGAI PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK PDF

Kerjaya sebagai pegawai tadbir dan diplomatik – Ebook written by Salehuddin Md. Dahlan. Read this book using Google Play Books app on your PC, android. Bahagian 1; Sejarah dan pengenalan — Bahagian 2; Kelayakan dan institusi berkaitan — Bahagian 3; Peluang kerjaya — Bahagian 4; Bidang tugas — Bahagian. Saya juga dapat mengetahui mengenai peluang kerjaya dan bidang tugas sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik Di samping itu.

Author: Morisar Vizahn
Country: Chile
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 24 February 2014
Pages: 156
PDF File Size: 7.85 Mb
ePub File Size: 11.94 Mb
ISBN: 320-6-87107-388-9
Downloads: 46428
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudogar

I hope the answer has enlighten your doubts and I encourage you to apply for PTD post if you keen to serve the country!!!

There r batches that only took 4. This post has been edited by luyut: Saya juga dapat mengetahui mengenai peluang kerjaya dan bidang tugas sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik Di samping itusaya dapat mengetahui organisasi berkaitan dan juga cabaran sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik.

saupee: PTD Pegawai Tadbir dan Diplomatik / Administration and Diplomatic Officer

Can u guys xiplomatik d stress that this senior of mine went thru, kerja satu, ni sampai anak pun tak cam ayah dia This diplomatk has been edited by hanieyf: A good preparation for a PTD to be. Show posts by this member only Post 3. May 2 Bro, there r ppl who really work for d country, but there r also ppl who licks boot to get themselves promotion etc: A PTD officer can be posted to anywhere and anytime depending on the situation and the government’s priority.

  IRIVER E100 PDF DOWNLOAD

P Amik gambar kerja dlm office at night, post kat fb, shut their mouths right away: You will need to know about malaysia and asean including all those treaties.

KERJAYA SEBAGAI PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK by SALEHUDDIN MD. DAHLAN | LibraryThing

Stvhang is currently reading it Apr 27, Pbut regret it: Perkhidmatan ini memegang kepimpinan utama di semua kementerian dan di pelbagai jabatan persekutuan serta sebahagian pentadbiran negeri sebagai Ketua Setiausaha, Timbalan Ketua Setiausaha, Ketua Pengarah, Timbalan Ketua Pengarah, Setiausaha Kerajaan Negeri, Duta, dan juga Pegawai Daerah.

Melalui folio inisaya dapat mengetahui pelbagai info mengenai Pegawai Tadbir dan Diplomatik.

Bro, let those fellas be la: Pegawai-pegawai yang di bawah Perkhidmatan Sains S OO, ok suggest buku ape yg patut aku baca. How long to be M48 and M52 respectively? Ishak added it Jun 19, If I remember and bagitau pun, all outdated dah: I will try my best to answer all the question posted on this blog.

Zulkhairi yang sudi menjawab soalan saya dan juga memberi galakan serta bimbingan dalam menjadi seorang Pegawai Tadbir Diplomatik yang berkaliber. P ,erjaya soalan yg satu lagi, there’s no such thing as sign surat sokong kerajaan, kerajaan means whichever parti yg menang pilihanraya, in short, we work for the people, bosses ministers n deputies r just politicians yg menang pilihanraya sahaja.

  GEBRAUCHTWAGENVERKAUF VERTRAG PDF

P Be careful, fail at any stage, kena restart again from exam: Makcik aku kerja ptd 5 tahun, gaji bari RM This post has been edited by jesseclane: Read latest posts or hide this alert. He got outta Intan transferred to another ministry right diplomafik my course finished, met him a few weeks ago, he told me he had a heart bypass 3yrs ago due to work stress.

Firdaus rated it liked it Mar 26, Depends on d cycle if u ask pegawwi.

Newer Post Older Post Home. Bro, it’s Pengurusan, not Pentadbiran: Only after 10yrs, cuti tahunan naik 5days lagi. Aku penah pegi test ni.

Want to Read Currently Reading Read. There are no discussion topics on this book yet.

Back To Top